Numer KRS:0000502080

Jasiu i Staś, dwaj bliźniacy urodzili się w Czrnym Dunajcu w listopadzie 2010 r.

Niestety radosne życie jednego z braci zaburzyła choroba. Dokładnie w listopadzie zeszłego roku Jasiowi na dziąsłach zaczęła rosnąć narośl. Wstępnie lekarze podejrzewali krwiaka lub zapalenie okostnej. Po konsultacji stomatologicznej Jasiu został skierowany na oddział chirurgii szczękowej do Uniwersyteckiej Kliniki Stomatologicznej na ul. Montelupich w Krakowie, celem operacyjnego usunięecia narosli. Po dokładnych badaniach lekarze nie zdecydowali się usuwać narosli z powodu podejrzenia nowotworu. Jasiu został skierowany do Uniwersyteckiego Szpitala Dzieciecego w Prokocimiu gdzie w styczniu 2014 r. lekarze wykonali biopsję, która ostatecznie potwierdzila diagnozę, nowotwor szczęki.  Jasia zakwalifikowano do zabiegu, podczas którego usunięto prawą stronę szczęki.

Od tego czasu Jasiu przeszedł kilka operacji. W kwietniu 2014 r. podjęto próbę założenia protezy, która się nie powiodła. Dopiero 15 kwietnia przykręcono protezę operacyjnie. Niestety wystąpiły trudności z rekonstrukcją szczęki. Jasia czeka jeszcze szereg bolesnych i uciążliwych zabiegów. W samym tylko kwietniu chłopiec miał podane 3 znieczulenia ogólne (narkozy). Chłopiec rośnie i co pół roku będzie potrzebna wymiany protez.

Koszty leczenia, dojazdów do szpitali, leków są bardzo duże. Tata Jasia bardzo często musi zwalniać się z pracy, żeby móc zawieżć chorego synka do szpitala, opiekować się nim i być wsparciem dziecka.

Jasiu i brat bliźniak Staś mają jeszcze siostrzyczkę, 6 letnią Anię. Dziećmi w domu opiekuje się ich mama, która jak tylko może stara się także być z chorym synkiem.

Sytuacja rodziny jest ciężka, dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc dla chłopca i rodziny.

Nr konta, na które można wpłacić pieniądze dla Jasia:

Bardzo dziękujemy za każdą wpłatę w imieniu rodziny i własnym.

Mogą Państwo także pomóc naszym podopiecznym wrzucając datek do puszki wolontariuszy naszej fundacji, których można spotkać na ulicach polskich miast oraz w galeriach handlowych.