Numer KRS:0000502080

Julia i Amelka Makowicz, dwie bliźniaczki urodziły się trzy tygodnie przed terminem. Dwie słodkie siostrzyczki, duma rodziców.

Niestety, w styczniu 2018r. Julia zaczęła mieć dziwne objawy. Dziecko nie chciało jeść, opadała jej główka na jedną stronę. W obawie o dziecko mama skonsultowała się z lekarzem, który stwierdził, że dzieci czasami tak mają. W połowie stycznia Julia zaczęła bardzo  gorączkować i została zabrana do szpitala.

Dziewczynka nie chciala nic jeść, nic pić i chodzić, tracila przytomność. W szpitalu zrobiono kompleksowe badania w tym  KT, które wykazało guza mózgu, 5 cm!

Rodzice usłyszeli jedną z najgorszych wiadomości w swoim żyiu, ich mała dziewczynka ma guza mózgu. Dziecko od razu zostało zaintubowane i przewiezione do Prokocimia, gdzie została przeprowadzona operacja usunięcia guza.

Operacja trwała 8 godzin, tyle czasu rodzice czekali na wiadomość, że operacja się powiodla. Julia została przewieziona na odzial Neurochirurgii, a pożniej na Onkologię Dziecięcą gdzie przebywła w izolatce. Julia musiła dostać 76 dawek chemioterapii.

15 listopada na świat przyszedł braciszek dziewczynek, Dawid. W tej sytuacji rodzice nie są w stanie podjąć jakiejkolwiek pracy. Dotychczasową pracę musieli pozostawić ze względu na opiekę nad dziećmi. Jedno jest z Amelką i Dawidkiem w domu, a drugie na zmianę z Julią w szpitalu.

Bardzo prosimy o pomoc dla Julii i jej rodzeństwa bo znaleźli się w bardzo trudnej sytuacji.

Nr konta, na które można wpłacić pieniądze dla Julii:

Bardzo dziękujemy za każdą wpłatę w imieniu rodziny i własnym.

Mogą Państwo także pomóc naszym podopiecznym wrzucając datek do puszki wolontariuszy naszej fundacji, których można spotkać na ulicach polskich miast oraz w galeriach handlowych.