Nikola Rożek

Nikola Rożek urodziła sie 27 lipca 2012 r. jako 3 miesięczny wcześniak.

Ciąża przebiagała bardzo dobrze, nie było żadnych zastrzeżeń. Lekarze nie podjrzewali, że guz , z którym sie urodziła jest początkiem tak poważnej choroby.

Podejrzewali, że to mogą  byc odleżyny. Kiedy obrzęk nie ustawał, po tygodniu zrobiono zdjęcie, które wykazało, że cos  zajmuje całe lewe śródpiersie.

3 sierpnia 2012r. Wykonano Nikoli biopsję, która wykazała guz śródpiersia. Później Nikola miała operację, przy której miała pocięty mostek, spedziła duzo czasu na intensywnej terapii.

W grudniu Nikola została poddana operacji podczas której wycieto część guza oraz usunięto 3 żebra. Nikola jest cały czas karmiona sondą bezpośrednio do żołądka oraz oddycha przez rurkę tracheotomiczną. Większość czasu Nikola spędza w szpitalu, czasami rodzicom uda sie zabrac dziecko do domu, ale to bardzo rzadko i na krótko.

Nikolą opiekuje sie mama, a tata ciągle pracuje żeby utrzymać rodzinę. Leczenie Nikoli jest bardzo kosztowne, dlatego zwracamy sie z prośba o pomoc dla małej Nikoli.

Nr konta, na które można wpłacić pieniądze dla Nikoli:

Bardzo dziękujemy za każdą wpłate w imieniu własnym i rodziny Nikoli

Mogą Państwo także pomóc naszym podopiecznym wrzucając datek do puszki wolontariuszy naszej fundacji, których można spotkać na ulicach miast polskich oraz w galeriach handlowych.