Numer KRS:0000502080

Wiktor Kudan urodził się 02.03.2010 r. w Chełmie, z poważną wadą serca. W dziesiątej dobie miał operację ratującą życie. Chłopiec miał przerwany łuk aorty, dwa ubytki w sercu i niedomykalność zastawek.

Wiktor od urodzenia przyjmuje leki, które pomagają w codziennym funkcjonowaniu. Od tamtej pory wraz z rodzicami często jeździ  na wizyty do poradni kardiologicznej w Warszawie i do Zamościa, a także na oddział kardiologii w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Od urodzenia był hospitalizowany ponad dwadzieścia razy. Po kilku latach okazało się, że Wiktor ma zwężenie  drogi odpływu z lewej komory do płuc, co powoduje nadciśnienie w komorze serca i ograniczenia ruchowe.

Zalecony ma bardzo oszczędzający tryb życia. W 2015 r. został zakwalkikowany do kolejnej operacji, która do dziś nie została wykonana. Były podjęte trzy próby, ale ze względu na powtarzające się infekcje nie mogły się odbyć.

Ze względu na swój stan zdrowia i szybko nabywane infekcje, Wiktor pobiera naukę w trybie indywidualnego nauczania.

Chłopiec ma rodzeństwo, 2 lata starszą siostrę. W domu tata Wiktora jest jedyną osobą pracującą. Z racji potrzeby ciągłej opieki, dziećmi zajmuje się mama.

Sytuacja rodziny jest ciężka, ze względu na duże koszty leczenia, dojazdu do szpitali, poradni i leków. Dlatego zwracamy się z ogromną  prośbę o pomoc.

Nr konta, na które można wpłacić pieniądze dla Wiktora:

Bardzo dziękujemy za każdą wpłatę w imieniu rodziny i własnym.

Mogą Państwo także pomóc naszym podopiecznym wrzucając datek do puszki wolontariuszy naszej fundacji, których można spotkać na ulicach polskich miast oraz w galeriach handlowych.